Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
Rødbedepandekager med spicy oksekød og tomatsalat

Rødbedepandekager med spicy oksekød og tomatsalat

Grøntsager er sunde, og ifølge Fødevarestyrelsens anbefalinger skal vi indtage 300 g grøntsager hver dag. Det kan for nogen være en udfordring, hvis de skal gnave sig igennem 300 g rå grøntsager. Derfor er det en rigtig god idé at finde sunde opskrifter og grønne retter med grøntsager til din frokost eller idéer til aftensmad, hvor grøntsagerne kan sniges ind.
Mangler du også inspiration til grøntsager i hverdagen, giver vi dig her på bloggen inspiration til nemme og sunde måltider og grønne retter indeholdende vores grøntsagssmoothies, som altid består af minimum 200 g grøntsager. Vores sunde smoothies kan anvendes i vores opskrifter, eller gør som mange af vores kunder og drik dem som mellemmåltid på farten eller som en sund og nem morgenmad.
Du kan bestille dem direkte hjem til din dør ved at følge linket HER

I denne uges opskrift til grønne retter er der idé til sund og nem aftensmad.
Vi elsker pandekager, og særligt når de med god samvittighed kan indtages til aftensmad som et nemt og sundt måltid. Mangler du idéer til grønne retter og opskrifter med grøntsager, så kan vi varmt anbefale disse lækre, røde rødbedepandekager. Den røde farve skyldes dels indholdet af greenie #4, som indeholder rødbede, samt yderligere  supplement fra en af de for øjeblikket mest populære grøntsager, nemlig rødbeden. 
Disse rødbedepandekager er milde i smagen, nemme at lave, og så er det en genial måde at snige lidt ekstra grøntsager ind i dit aftensmåltid på.

Prøv også vores opskrift med greenie spinatpandekager med røget laks som en sund og nem idé til aftensmad.
 


Forberedelsestid: 50 minutter
 

Opskrift til 2-3 personer (5-6 store pandekager) 

Rødbedepandekager:
2,5 dl greenie #4
150 g hvedemel
3 æg
150 g rødbede (kogt)
1,5 tsk. salt
1 tsk. peber
Olie eller smør til stegning


Spicy oksekød:
500 g hakket oksekød
3 gulerødder
3 fed hvidløg
2 løg
tacokrydderi, 40 g
1 ds hakket tomat
1 spsk. friskhakket chili 

Tilbehør:
Revet ost
Cherrytomater  
Basilikum Fremgangsprocedure

 1. Start med at skrælle og skær rødbeden ud i små tern og lad dem koge i 20 minutter, indtil de er helt møre.
 1. I mellemtiden hakkes og skæres løg, chili og hvidløg og brunes i en opvarmet gryde et par minutter. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt af. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt gulerødderne til oksekødet sammen med krydderiblandingen, salt og peber og rør godt rundt.
  Lad det hele simre 5-10 minutters tid. 
 1. Blend den kogte rødbede med æg, mel, greenie, peber og salt til den har en fin konsistens. Den må ikke være for tynd. Lad evt. dejen stå og trække 15-20 minutter. 
 1. Mens dejen trækker, forberedes tomatsalaten.
  Skær rødløget i halve, tynde skiver. Skær cherrytomaterne i både og mozzarellaen i små tern. Skyl salaten og skær den evt. i mindre stykker. Bland det hele sammen i en skål sammen med pinjekerner og tilsæt lidt salt og peber.  
 1. Tænd ovnen på 200 grader. Steg rødbedepandekagerne og fyld dem med oksekød.
  Læg de fyldte rødbedepandekager i et ovnfast fad, drys revet ost og cherrytomater hen over og sæt dem i ovnen i 10 minutter. Pynt med frisk basilikum efterfølgende.


Bon appetit 😊 

Inspiration til andre grønne retter?

Skulle du være interesseret i at få inspiration til andre sunde, nemme og grønne retter med grøntsager, så kast et blik på vores andre opskrifter.

Læs også om sund smoothiegreenie og morgenmads smoothie her.

Previous article Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..