Skip to content
greenie

Greenie – en grøn smoothie

En greenie er et engelsk udtryk og er en sammentrækning af ordene ”green” og ”smoothie”, som betyder en grøn smoothie. Begrebet greenie bruges således om en smoothie, der er fyldt med en masse grøntsager. Mange smoothies, de mere klassiske af slagsen, indeholder typisk jordbær, banan og en masse frugt og bær. Selvom dette også kan være super lækkert, så er greenie’en blevet mere og mere populær i de sidste par år, fordi den gør det så nemt at indtage en helt masse grøntsager, på en smagfuld måde.

Smoothie med grøntsager

Måske du er stødt på en greenie eller to på Instagram og diverse madblogs? Smoothies med grøntsager hitter efterhånden hos mange som en sund og grøn morgenmad eller et sundt mellemmåltid. Smoothies er nemlig en genial måde at tilføje en masse grøntsager til diæten på. Særligt hvis man kæmper med at gnave sig igennem de minimum 300 g grøntsager, som Fødevarestyrelsen anbefaler, så kan du hurtigt drikke dig til det meste.

Julie drikker en greenie hver morgen!
greenie

Julie, stifter og direktør af Greenwitch, har igennem mange år startet hver morgen med en greenie, og det er blandt andet derfor, at hun har gjort det til sin livsmission også at gøre det nemmere for dig at starte dagen med en greenie. For Julie gør det alverden til forskel, at hun starter dagen med en nærende, grøn smoothie. Udover den omgående energi og gode fornemmelse i kroppen oplever hun en generelt bedre fordøjelse og pænere hud, som har gjort hende afhængig af hendes morgen-greenie.

Smager en grøntsagssmoothie godt?

Måske du rynker på næsen over at smide grøntsager ned i din smoothie? Men dér kan du godt tro om igen, hvis du spørger os. En greenie smager utroligt lækkert, og i Greenwitch er vi, uden overraskelse, langt større tilhængere af de grønne smoothies fremfor dem fyldt med frugt. Dette skyldes ikke kun, at vi værdsætter det lavere frugtsukkerindhold, men mange grøntsager smager vidunderligt.

greenie
Tips til en lækker greenie opskrift

Når vi her i firmaet taler om greenies, så taler vi ikke om dem, som er fulde af frugt og blot indeholder et par spinatblade. Næ nej! Vi snakker om de rigtig grønne, hvor vi derimod tilsætter lidt frugt, citron, ingefær og andre sødmefulde, friske og lækre smagsgivere, som komplimenterer og nogle gange camouflere grøntsmagen. Her får du vores bedste tips til at lave smagfuld greenie:

  •  Brug frosne grøntsager. Frosne grøntsager kan være lidt mildere i smagen end friske, og de kan give en lækker, cremet konsistens. Plus du undgår nemmere spild, da de friske grønne blade hurtigt kan blive dårlige.
  • Anvend agurk. Agurken fungerer som en slags fortynder af grøntsmagen, samtidig med den bidrager med friskhed.
  • Banan fungerer super i din greenie, da den bringer en masse sødme samtidig med en dejlig blød konsistens.
  • Smid en masse citron, ingefær, mynte, persille, chili – you name it – i din grønne smoothie. Eksperimentér med alverdens lækre krydderurter og smagsgivere. De smager vidunderligt. 
Få din grønne morgenmad til døren

For de fleste af os er det dog ikke altid helt nemt at finde tid i hverdagen til hver eneste morgen at blende og agere i køkkenet. Fordi, livet.. Men bare rolig! Greenwitch skal nok sørge for din daglige greenie. Du kan bestille din smoothie kasse til døren lige her:

  
Previous article Økologiske grøntsagssmoothie der gør din hverdag sund og grøn – nemt!