Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
sund smoothie

Hvad er en sund smoothie?

Smoothies kan de fleste af os lide, og de kan også smage helt fantastisk. Det er vidst ingen hemmelighed, at vi her på kontoret nyder rigtig mange smoothies. Men det er altså ikke alle smoothies, der er lige sunde. Derfor skal man være opmærksom på, hvad der er i de smoothies, man køber, eller hvad man selv putter i blenderen derhjemme. Mange smoothies ude på markedet er desværre fulde af frugt, honning og tilsat sukker, og her kan man risikere at sætte sit blodsukker på noget af en rutsjebanetur og efterlade dig lav på energi senere.

I Greenwitch anbefaler vi derfor altid, at du får det bedste ud af din sunde smoothie ved at fokusere på bladgrøntsager, holde igen med den søde frugt og anvende bær og lækre smagsgivere fra citron, mynte, persille, chili, ingefær – kun fantasien der sætter grænser. En blanding af grøntsager og frugt smager helt fantastisk og er super sundt!

sund smoothie
Sund smoothie eller sund juice? 

Både smoothies og juice kan være sunde, og de kan begge være en god og nem måde at tilføre en masse næringsstoffer; vitaminer og mineraler. Der er dog stor forskel på de to typer drikke, selvom mange forveksler dem med hinanden.

En smoothie fremstilles ved at blende og udnytte hele grøntsagen eller hele frugten og dermed også det frugtkød, også kaldet pulp, som i juice frasorteres. Det betyder, at vi ernæringsmæssigt får gavn af hele grøntsagen eller råvaren, der anvendes, og vi bevarer alle fibrene, som skaber mæthed og fremmer en god fordøjelse og et stabilt blodsukker.

Ved fremstilling af juice presses og filtreres saften gennem en juicemaskine, så frugtkødet sorteres fra som et restprodukt. Dvs. det fiberrige frugtkød frasorteres og anvendes således ikke i juice, hvilket også er årsagen til, at juice typisk er tyndere i konsistensen end smoothies, og ikke kan skabe samme mæthedsfornemmelse som en smoothie, da den fiberrige del er sorteret fra.

Både smoothie og juice tilbyder gode ernæringsmæssige fordele, så der er ikke nogen entydig konklusion på, hvad der er sundest, men en sund smoothie tilbyder fibre og dermed mæthed og et stabilt blodsukker.

Hold igen med frugten!

Både hvad angår smoothie og juice, da er det dog aller-sundest at holde igen med frugten og tilføje en masse grøntsager. Frugt kan være en ret stor synder i henhold til det samlede indtag af sukker. ”Bare” fordi frugt indeholder et naturligt indhold af frugtsukker, er det ikke ensbetydende med, at det er sundt – hold derfor lidt igen med de søde smoothies og juice, som indeholder et højt indhold af frugt og dermed frugtsukker.

sund smoothie

Sunde grøntsagssmoothies

I Greenwitch fremstiller vi udelukkende sunde, økologiske smoothies, som alle indeholder over 200 g grøntsager og under 1 stk frugt pr flaske (500 ml). Vi har flere forskellige varianter, så du også kan få en masse varieret grøntsager indenbords. Endeligt så leverer vi dine sunde smoothies lige til din hoveddør, således du nemt og sundt kan drikke dig til dine daglige grøntsager. 

Previous article Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..