Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
Er ingefær sundt at indtage?

Er ingefær sundt at indtage?

I daglig tale omtales ingefær som en grøntsag, men det er faktisk en rod.
Ingefær er kendt for at booste immunforsvaret med dens antiinflammatoriske og antioxiderende indholdsstoffer, som styrker immunforsvaret, gør os modstandsdygtige overfor virus- og betændelsestilstande i kroppen og modvirker forkølelse og kvalme.
Den har været kendt og anvendt i stor stil særligt i Asien i flere århundrede og bruges som naturmedicin. Den karakteristiske krydrede/stærke smag, som vi alle kender, stammer fra den aktive bestanddel gingerol, som er beslægtet med capsaicin, som også findes i sort peber og chili.

De sundhedsgavnlige virkninger i roden stammer bl.a. fra de bioaktive bestanddele såsom gingerol og shogaoler, som potentielt set menes at kunne forbedre fordøjelsen, samt virke smertestillende og antiinflammatorisk. 
Der er gennemført en del forskningsstudier om ingefær og dets gavnlige virkninger, in-vitro og ved dyreforsøg, og trods overførbarheden af dets virkning til os mennesker er usikre, har en del forsøg alligevel indikeret, at den antiinflammatoriske effekt blandt andet også menes at kunne have en forebyggende effekt på kræft. Roden er ligeledes en god kilde til en række vitaminer, herunder et højt indhold af kalium, som ydermere kan medvirke til at regulere muskelfunktioner og sænke blodtrykket.

Ingefær har altså vist sig at have en lang række potentielle sundhedsmæssige gevinster, så hvorfor ikke hoppe med ombord og få dagens skud ingefær, just in case?

Vi mener, at de potentielle benefits er for gode at gå glip af, og derfor har vi tilsat ingefær til vores greenie #1, så vi nemt sikrer os et skud af den stærke karakteristiske rod integreret i vores hverdagskost.

Kilder: 
Review: Ginger rhizomes (Zingiber officinale): A spice with multiple health beneficial potentials
Nordic Nutrition Recommendations, 2012

Læs også om sund smoothiegreenie og morgenmads smoothie her.

Previous article Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..