Skip to content
Den perfekte energi-boost før træning - en grøn greenie!

Den perfekte energi-boost før træning - en grøn greenie!

Kost, livsstil og træning må siges at være nogle af de vigtigste parametre i en sund livsstil. Det er der efterhånden bred enighed om og noget som folk som os, der går op i sundhed, også anerkender og forsøger at udleve.

Træning er især en integreret del af en sund livsstil. Vi sidder efterhånden meget stille og bevæger os ikke nok i hverdagen. Derfor er træning ofte løsningen for os mennesker i den moderne tidsalder, uanset om du er en professionel atlet eller blot ønsker at opretholde et aktivt liv, er det derfor afgørende at være fysisk aktiv samt at forberede din krop til netop træning. En af effektiv måde at gøre dette på kunne være ved at indtage en greenie før træning. Grønne smoothies, kendt som "greenies," er en skøn og næringsrig måde at booste din energi og forbedre din præstation på. I denne artikel vil vi udforske, hvorfor greenies er gode før træning og hvordan de kan hjælpe dig med at nå dine mål. Så hold ikke igen og læs med, når vi gør dig klogere på alle fordelene ved en super grøn greenie!

Rig på vitaminer og mineraler

Greenies er fyldt med en bred vifte af vitaminer og mineraler, der er afgørende for din krops funktioner. De indeholder typisk vitaminer som C, K og B, samt mineraler som magnesium, kalium og jern. Disse næringsstoffer spiller en vigtig rolle i energiproduktionen, muskelkontraktion og ilttransport til musklerne. Når du indtager en greenie før træning, giver du din krop de nødvendige byggesten til at udføre effektivt og forhindre træthed.

Høj i antioxidanter

Grønne grøntsager, der ofte bruges i greenies som spinat, kål og grønkål, er rige på antioxidanter. Antioxidanter hjælper med at beskytte cellerne mod skader forårsaget af frie radikaler, som kan øge træthed og forsinke restitutionen. Ved at indtage en greenie fyldt med antioxidanter før træning kan du forbedre din krops evne til at bekæmpe inflammation og øge din modstandskraft.

Letfordøjelige kulhydrater

Greenies indeholder også kulhydrater fra frugt og grøntsager. Disse kulhydrater er letfordøjelige og giver dig en hurtig kilde til brændstof til din træning. De hjælper med at øge blodsukkerniveauet gradvist, hvilket giver en stabil og vedvarende energiforsyning under træningen. Dette kan hjælpe med at forhindre pludselige energidips, der kan føre til træthed og nedsat ydeevne. Det sikrer netop et stabilt blodsukker og giver vedvarig energi og en behagelig følelse i kroppen. Vi har alle prøvet en energi-drik, der får en til nærmest at ryste og ikke kunne sove. Det er bestemt ikke rart. Omvendt har en greenie typisk også et lavt kalorie- og sukkerindhold, så de ikke går hen og bliver en kaloriebombe med 5 bananer og 3 glas æblejuice. 

Fiber for fordøjelseskomfort

Fiber er en vigtig komponent i greenies, da den hjælper med fordøjelsen. Den store fordel ved greenies er, at man anvender hele frugter og grøntsager. På den måde går intet til spille og du får alle vitaminer, mineraler og fibre med. Dette er den store forskel fra juice, hvor du fjerner alle de gode fibre. Ved at have en sund fordøjelse kan du undgå ubehag under træning, såsom oppustethed eller kramper. Fibre hjælper også med at opretholde en stabil blodsukkerbalance og forhindrer sukkerudsving, der igen kan forårsage energidips.

Hydrering og elektrolytter

Nogle greenies indeholder også vandige ingredienser som agurk eller kokosvand, der bidrager til hydreringen. I vores greenies anvender vi både lidt vand og den vandholdige grøntsager agurk. Dermed får vi en god konsistens uden at skulle anvende de meget sukkerholdige juice-typer. Sammen med elektrolytter som kalium og natrium hjælper dette med at opretholde væskebalancen i kroppen, hvilket er afgørende for præstationen og forhindrer dehydrering.

Hvornår skal du indtage din greenie?

Ideelt set bør du indtage din greenie 1-2 timer før træning for at give din krop tid til at fordøje og absorbere næringsstofferne. Du kan tilpasse din greenie med proteintilskud eller havregryn for at opfylde dine specifikke træningsbehov, hvis dette er noget du har yderligere brug for. Du kan anvende greenies på mange måder og vi har selv et stort opskriftsunivers du kan dykke ned i.

Konklusion

Greenies er en fantastisk måde at forberede din krop på træning. De er fyldt med vigtige vitaminer, mineraler, antioxidanter, kulhydrater og fibre, der hjælper med at øge din energi, forbedre din præstation og fremme din generelle sundhed. Så næste gang du planlægger din træning, overvej at inkludere en lækker greenie i din præ-træningsrutine for at maksimere fordelene og nå dine fitnessmål.

 

Kilder:

 1. Vitaminer og mineraler i grønne grøntsager:

  • Wang, X., Ouyang, Y., Liu, J. et al. (2014). Fruit and vegetable consumption and mortality from all causes, cardiovascular disease, and cancer: systematic review and dose-response meta-analysis of prospective cohort studies. BMJ, 349, g4490.
  • USDA National Nutrient Database: https://fdc.nal.usda.gov/
 2. Antioxidanter:

  • Kris-Etherton, P. M., Hecker, K. D., Bonanome, A., et al. (2002). Bioactive compounds in foods: their role in the prevention of cardiovascular disease and cancer. The American Journal of Medicine, 113(Suppl 9B), 71S-88S.
 3. Kulhydrater og energi:

  • Coyle, E. F. (1995). Substrate utilization during exercise in active people. The American Journal of Clinical Nutrition, 61(4), 968S-979S.
 4. Fiber og fordøjelse:

  • Slavin, J. L. (2013). Dietary fiber and body weight. Nutrition, 29(3), 411-418.
 5. Hydrering og elektrolytter:

  • Maughan, R. J., Shirreffs, S. M., & Watson, P. (2007). Exercise, heat, hydration and the brain. The Journal of the American College of Nutrition, 26(5 Suppl), 604S-612S.
Previous article Hvad er en cleanse-kur - forstå konceptet her
Next article De blå zoner - hvorfor lever nogle folk så længe?