Skip to content
Årets (muligvis) sundeste sommerdrink: beetroot 43

Årets (muligvis) sundeste sommerdrink: beetroot 43

Kalenderen siger sommer, om end vejret måske for øjeblikket ikke heeeelt indbyder til lange nætter på terrassen eller altanen. Vi har allerede været heldige med et par lune sommernætter, men vi sætter vores lid til at både juli og august (måske tilmed september) byder på endnu flere.
Sommer er lig med sød musik og søde, kolde drinks i kulørte farver, og hvorfor ikke prøve at kombinere det søde med det sunde?
Vi danskerne indtager alt for få grøntsager; vi har for travlt, vi mangler inspiration, vi gider ikke. Årsagerne til ikke at indtage nok grøntsager er mange. Det anbefales at indtage 300 g grøntsager dagligt, og langt de færreste danskerne når i mål.
Grøntsager er sunde og fyldt med alverdens vitaminer, mineraler og fibre, som er vigtige for din krop.
Derfor er et lille fif herfra at snige lidt grøntsager ind i din hverdag, hvor du dårligt nok vil bemærke det.

Vores grøntsagssmoothies er smæk fyldt med grøntsager og kan udgøre et sublimt element i din sommerdrink.  Allerede dér tænker du måske lidt skeptisk: Aaaargh, grøntsager og drinks i én og samme drink? 

Men JO! Det smager faktisk (overraskende) godt! Vi har været i køkkenet og eksperimenteret og giver her vores svar på en sundere sommerdrink. Må vi præsentere ”Beetroot 43” – eller måske ”beetroot daiquiri” – kært barn har mange navne, som I ved 😉
Vores grøntsagssmoothie med rødbede giver den kolde drink en dybrød farve og har en naturlig sødme, som er et fantastisk udgangspunkt for en lækker sødlig sommerdrink.
Kombineret med syre fra lime og et strejf af chili fra vores grøntsagssmoothie, lover vi dig her en herlighed, som kan blive din næste favorit, serveret når familien eller vennerne kommer på besøg næste gang.
Og så kan du tilmed prale af, at ét stort glas indeholder knap 100 g grøntsager. 

Ønsker du at læse mere om vores grøntsagssmoothies kan du følge linket her.
Hvis du vil lade dig inspirere til andre spændende opskrifter og måder hvorpå du kan øge dit daglige indtag af grøntsager, kan vi varmt anbefale dig at se nærmere på vores øvrige opskrifter med grøntsagssmoothies her: greenie.  

Forberedelsestid: 5 minutter

Opskrift: 1 person (et stort glas)

Ingredienser:

Greenie 4 (250 ml)
1,5 tsk. rørsukker (erstat evt. med vanilje)
2 cl likør 43 (alternativt kan en sød rom anvendes)
5 isterninger
Halv lime

Topping:
Mynte til pynt 

FREMGANGSPROCEDURE:
Blend alle ingredienser ganske kort i blender, til osterningerne er knust til småstykker.
Smag dig gerne frem med mængden af likør og lime alt efter hvor stærk og syrlig du ønsker din drink. Top med mynte. 
Bon appetit 😊

Læs også om sund smoothiegreenie og morgenmads smoothie her.

Previous article Skulle det være en morgenmads smoothie?