Skip to content
OBS! Vores produktion er under ombygning i juli - modtag din ordre i august | Læs mere →
OBS! Vores produktion er under ombygning i juli - modtag din ordre i august | Læs mere →
Alt, som du indtager, påvirker dine tarme og din mentale og fysiske sundhed

Alt, som du indtager, påvirker dine tarme og din mentale og fysiske sundhed

Når du passer på dig selv og din sundhed, husker du så også at passe på dit tarmmikrobiom? Nej vel? Det er de færreste, der tænker over vigtigheden af sin tarmsundhed, når det kommer til at have det godt, både mentalt og fysisk.

Berlingske bragte d. lørdag d. 29 april 2023 historien om netop den nyeste viden indenfor sundhed og vores tarmmikrobiom. Selvom det ikke er os alle, der forstår eller går op i dette felt, så er det noget vi alle bør gøre, ifølge Professor Oluf Borbye Pedersen, som er en af verdens førende forskere indenfor området. Han starter personligt hver morgen med sin "grønne energigrød", som indeholder et halvt kilo blendede grøntsager og bær, og dette gør han for sine tarmes skyld. Oluf udtaler selv, at denne energigrød er den bedste investering for helbredet, og han ved altså, hvad han taler om,  

Oluf Borbye Pedersen er læge, professer og forskningsleder ved Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet og Gentofte Hospital, og han har igennem mange år forsket i tarmens mikrobiom (også kaldet tarmfloraen), og hvordan denne påvirker hele vores mentale og fysiske sundhed. Han er et af landets og faktisk verdens førende forskere indenfor området.

Vores tarmmikrobiom er vigtigt og påvirker alt i vores krop, lige fra depression, psykiske lidelser, fedme, åreforkalking, leddegigt mm.

Så det er altså ikke nok blot at løbe en tur og spare på kalorierne, men hvad gør du egentlig for dine tarmes sundhed? - Lad os prøve at kigge lidt nærmere på, hvad du kan gøre for at forbedre dette.

et sundt mikrobiom

Hvordan opnår du et sundt tarmmikrobiom

Vores tarmmikrobiom er vigtigt og påvirker alt i vores krop, lige fra depression, alm. sygdomme, psykiske lidelser, fedme, åreforkalking, levealder, leddegigt mm.

Tarmmikrobiomet er de ca. 2 kilo små mikroorganismer, du har i tarmen, der alle formes af det vi spiser og gør med vores krop (altså hvordan vi lever).

For at opnå et sundt tarmmikrobiom handler det blandt andet om at opnå så mange forskellige bakteriearter, virus og svampearter som muligt i vores tarme. Og hvordan gør man så det, tænker du nok? Jo, de sunde bakteriearter, som vi ønsker mange af, har, ifølge Oluf, en livret: nemlig grøntsager - og helst mange forskellige slags grøntsager. Så derfor anbefaler han, at vi spiser mange grøntsager og tilmed får varieret grønt. Dette har forskningen vist i mange år og det er dejligt med et nu fornyet og øget fokus på det, der bekræfter, hvor vigtigt det er for os.

Så når det kommer til biohacking og ønket om at leve sundt og længe, så er det at indtage nok varieret grønt hver eneste dag, nok noget af det vigtigste vi kan gøre for os selv.

Dernæst anbefaler Oluf også, at udover kosten med mange og forskellige grøntsager, som er det allervigtigste, at vi bevæger os hver dag, sover godt, har mental balance og spiser primært plantebaseret og magert.

"Noget af det bedste, man kan gøre, er at spise mindst et halvt kilo økologisk grønt om dagen. Det er de sundhedsfremmende bakteriers livret"; siger Oluf Borbye Pedersen.

 

Dette hjælper vi med i en travl hverdag

Vi forstår godt det kan være svært at finde tiden til alt dette i en travl hverdag. At indkøbe, skylle, tilberede, hakke og snitte et halvt kilo grøntsager hver eneste dag kan lyde som en uoverkommelig opgave. Og det er jo netop det vi forsøger at hjælpe dig med. Du opnår over 200 g. grøntsager i én af vores grøntsagssmoothies på 500 ml.

Med vores 7 forskellige økologiske grøntsagsvarianter, så sikrer vi dig, at du får både din mængde af grøntsager samt varieret grønt, hver eneste dag. Endda uden du skal bruge 5 timer i køkkenet hver dag. 

 Du kan udforske vores forskellige grøntsagssmoothies her

Referencer: 

https://www.berlingske.dk/samfund/professor-har-hele-livet-forsket-i-kroppens-kemi-vi-glemmer-noget-vigtigt 

https://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/vores-livsvigtige-familie-af-tarmbakterier-er-truet/

 

Previous article Du har sikret 417m2 til mere natur og vilde dyr
Next article Hvorfor vælge økologi?