Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
Vidste du, at dine smagsløg kan gøre dig usund?

Vidste du, at dine smagsløg kan gøre dig usund?

Gør dine smagsløg dig mere usund?

Få dine smagsløg til at arbejde for dig og ikke imod dig. Læs med i dag om hvordan du kan ”manipulere” dine smagsløg til at gøre det nemmere for dig at leve sundt. 

De fleste rynker lidt på næsen, når de for første gang skal drikke en grøntsagssmoothie. Dette skyldes typisk, at ens smagsløg skal tilvænne sig den ”grønne smag”. Ligesom de fleste af os også skulle tilvænne os smagen af kaffe, rødvin og ost.. Smage som de fleste af os senere hen er blevet ret begejstrede for ;-)

 

Sundhed

På samme måde skal vi også i dagens Danmark tilvænne os den mere grønne smag. 

Dette skyldes faktisk den måde, vi processerer og forbereder det meste af vores mad. Alt for meget af vores mad er tilsat smagsforstærkere, salt og sukker i store mængder (fordi vi evolutionært tiltrækkes af disse søde, salte og fede smage, og dermed sælger det produkter godt), MEN udover at dette ikke er sundt for os, så har det også en effekt på vores smagsløg.

Vores smagsløg er simpelthen tilvænnet disse smagsforstærkere, som gør, at vi rynker lidt på næsen, når vi skal indtage de mere rå, uforarbejdede grøntsager. Selvom disse faktisk er bedre for vores sundhed.

 

Bare rolig! Der er håb forude.


Smagsløg kan nemlig tilvænnes, på samme måde som vi nævnte med kaffe og rødvin.  Og det bedste ved det hele er, at det går forholdsvist hurtigt.

Så skrækken for, at man skal holde sig for næsen hver gang, for at kunne drikke alle sine grøntsager, den kan vi hurtigt aflive.

Se vores grønne smoothie kasser HER 

Mange af vores kunder vender tilbage i starten med noget ala: "Hold da op, de smager grønt", men efter et par uger, så vender de selvsamme kunder tilbage og fortæller, at de nu værdsætter den grønne smag.

 

Sunde smoothies
 

Det er jo fantastisk, hvordan vi på denne måde kan træne og ”manipulere” vores smagsløg til at favorisere produkter og råvarer, som er gode for os 

 

Hvordan er dine smagsløg? 

Elsker du alt det søde og salte? eller kan du lide smagen af grøntsager? Og hvis du ser på din kost - er der mon en sammenhæng? Jeg er ret sikker på, at hvis du svarer det første, så spiser du nok ikke så mange rå og friske grøntsager i din kost og måske flere færdigretter? 

Vi kan gøre det nemt for dig. Med vores grønne smoothies på abonnement, sørger du for at holde dine smagsløg på sporet, så du automatisk får mere og mere lyst til at spise sundt.

Det er jo dén sundhed, vi går efter - den som vi rent faktisk nyder og tilvælger uden besvær.

 Køb vores grønne smoothie kasser HER

 

Udover vores grøntsagssmoothies så kan du også anvende disse to tips til at gøre dine smagsløg gladere for grøntsager:

 

  • Kan du slet ikke få grøntsager ned, så prøv at starte med at varme og tilberede dem fx i ovnen. Varmen bringer en sødme frem i de fleste grøntsager, som kan være en god måde at starte ud på med grøntsager.
    Opskrift: Prøv fx at bage nogle gulerødder i ovnen med olivenolie. Andret dem med lidt frisk rucola, fetaost, avocado, salt og peber og lidt citronsaft. Mums!
  • Bland dine grøntsager i fx salater mm med en masse lækker olivenolie og avocado. Det kan være en god måde at indtage grøntsager på, hvis man har vænnet sine smagsløg til at være glade for den fede smag.

 

Hav en skøn og grøn dag. 

Kh. Julie

 

Kilder:

Food.dtu.dk
hjerteforeningen.dk
bodylab.dk

Previous article Hvorfor vi anbefaler vores 3 dages Greenie Boost?
Next article 4 måder du får allermest ud af din grøntsagssmoothie på