Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..

Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..

Stress mig her, stress mig der..

Vi hører om stress allevegne, og jo jo, vi er også stressede mere end nogensinde før. Og jeg tør i dag vove at påstå, at der er EN grundlæggende årsag til din stress.. Den kommer senere…  
 
Men lad os lige allerførst slå klart, at stress ikke er ”farligt”. ”Stress” og stresshormoner er en naturlig del af vores krop og biologi, og det kan være en god ting, når vi skal handle hurtigt, tænke fokuseret og håndtere en akut situation.

 

Langvarig stress er usundt!

Og det er vi alt for mange, der er ramt af i vores moderne samfund. Vi er alle bare mennesker, og vi kan ikke klare alle de krav, vi stilles overfor og nok i højere grad stiller os selv; være den perfekte forældre, kollega, sportsudøver, gode ven/veninde osv. osv.

Puha!!

Og den form for stress er værd at tale en masse om, fordi ingen af os kan undslippe den, og det kræver, at vi forholder os til den samt beskytter os selv imod den.

 

Hvad gør langvarig stress ved os?


Den dræner vores krop, fysisk og mentalt. Den kan gøre os syge, give ondt i maven, trist hud, skabe ragnarok i hormonerne, fedtøgning, og medføre negative tankemønstre og depression.

Denne stress er en direkte benspænder for trivsel, glæde, energi og optimisme.

Og det er livet for kort til, hvis du spørger mig! Jeg har langvarig stress alt for tæt på kroppen, siden dengang jeg mistede min far. Og sikke en tur, det har været! Jeg ved derfor om nogen, hvad det gør ved kroppen, og samtidig ved jeg heldigvis også den dag i dag, at man kan komme ud af den.

Derfor står det mit hjerte nær at støtte andre og dig i et liv uden langvarig/kronisk stress.

 

Fordi det liv er SÅ meget bedre, og det fortjener du og vi alle sammen.

INGEN AF DE KLASSISKE RÅD MOD STRESS HER
Jeg vil ikke her komme med de klassiek råd til mindre stress, fordi dem kender vi; meditation, yoga, dybe åndedræt, lange gåture, sund kost og næring, søvn osv. De er bestemt værd at kaste sig udover, og jeg vil anbefale dem til alle.

Men skal jeg være helt ÆRLIG? Så kunne jeg meditere for evigt, uden at det ville få min stress helt ud af kroppen, fordi det vigtigste er at finde RODÅRSAGEN til din stress.

Prøv nu og her og ved en første indskydelse at svare dig selv på spørgsmålet:
 

"Hvad er din rodårsag?"


Jeg har et bud.. Hvis jeg kan tillade mig at putte det ned over hovedet på dig?

Fordi det, som jeg tror på, er den mest gældende og fundamentale årsag til stress hos de fleste af os, er:

Manglende selvværd/tiltro/tillid til dig selv og/eller til verden/fremtiden. Puha ja det var en stor en, jeg lige kaster i hovedet på jer. I know! Men det er min hjertesag. Fordi jeg har SELV været der!

PUHA! Ja, det var en stor en, jeg lige kaster i hovedet på jer. I know! Men det er min hjertesag. Fordi jeg SELV har været der.

Jeg er faktisk en pige velsignet med et højt selvværd, som jeg ved er de færreste forundt. MEN dengang min far blev syg af kræft, og jeg var blot 15 år gammel, mistede jeg AL tillid til verden. Om end mit selvværd var højt, oplevede jeg et knæk i min tillid til verden, og den fik mig til at pakke mine følelser væk for at beskytte mig imod flere knubs. Og sikke en masse stress og kuk i mine hormoner osv det medførte... 

 

Du kan også komme på den anden side

Med en masse arbejde, psykologforløb og en aktiv indsats for aldrig at give op og vælge, at jeg VILLE leve livet med tillid, håb og at kunne turde kaste mig ud i eventyr, kærlighed og alle de steder, min mavefornemmelse ville have mig hen – selvom disse veje ofte er fyldt med uvidenhed. Vo intet vover, intet vinder. Det er så sandt, så sandt.

Og jo vi kan gøre rigtig meget for at mindske vores stress niveau; arbejde mindre, sove mere, få nok grøntsager.

MEN jeg håber, at du ved at læse mit indlæg i dag TØR spørge dig selv helt ÆRLIGT: 

Hvad ligger som den fundamentale årsag til din stress? 

 

Her i Greenwitch kan vi hjælpe dig med at gøre din daglige grøntsager nemmere og fjerne sundhedsstress, men den dybereliggende årsag er der kun dig til at kunne tage hånd om. Jeg tror på dig <3

Kærlig hilsen Julie  

Previous article Grøntsagssmoothies uden frugt (Hvordan og hvorfor?)