Skip to content
OBS! Vi har forbedret vores opskrifter og nye priser! - Medlemmer får 15% rabat | Læs mere →
OBS! Vi har forbedret vores opskrifter og nye priser! - Medlemmer får 15% rabat | Læs mere →
Sunde glutenfri Grøntsagsvafler med Greenie#1

Sunde glutenfri Grøntsagsvafler med Greenie#1

Ønsker du at få flere grøntsager ind i hverdagen, nemt, og har du endda lidt greenie#1 til overs, så kan den med fordel anvendes i disse supersunde og grøntsagsfyldte vafler. Og vaflerne er fantastiske både til store og små.

Disse grøntsagsvafler er supersunde, og de er både vegetariske, glutenfri og som sagt fulde af grøntsager. Det kan ofte være svært at få grøntsager ind i kosten, men det her gør det altså super nemt. Der er over 70 g grøntsager i hver af disse to store vafler. 

(BABYTIP: Herhjemme laver jeg ofte en portion uden salt til vores lille Olivia på 9 måneder. Hun er vild med dem, og de er nemme at have med til hende på farten også.) 

Jeg bruger dem typisk selv til morgenmad i weekenden, eller frokost, med lækker topping, såsom laks, guacamole, krydderurter mm. Men du kan putte lige hvad, du elsker, på! 

Opskriften tager under 10 minutter at blende sammen, og små 10 minutter i vaffeljernet. Men kig løbende til dem. De bliver lækrest, hvis de får lov at blive gyldne, men selvfølgelig ikke brændte. 

Opskrift til 2 store vafler: 

3 æg

100 g frossen spinat 

1 dl havregryn (blendet til havremel)

1/2 dl mandler (blendet til mandelmel)

1 spsk olivenolie

1/2 dl plantemælk / vand

1 dl greenie#1 (Og har du ingen greenie ved hånden kan du også blot bruge plantemælk i stedet for)

 

1. Start med at hælde kogende vand henover den frosne spinat og lad det tø op.
2. Imens blender du havregrynene og mandlerne til mel i din blender.
3. Hæld vandet fra spinaten og vrid spinaten godt op, så det ikke indeholder for meget væske. 
4. Bland de øvrige ingredienserne ned i blenderen og giv det hele en omgang, så det bliver helt ensartet og får den smukkeste grønne farve. 

Smør dit vaffeljern med kokosolie eller smør og fordel al massen til to store vafler og bag dem, til de gyldne. 

Top med de toppings, du foretrækker og nyd dem lune lige med det samme, og ellers fungerer de også godt dagen efter kolde fra køl til en hurtig snack fx. 

Velbekomme 

Kærlig hilsen

Julie 

 

 

Previous article Frosne råvarer i smoothies, IQF eller puré?
Next article Dyb søvn - derfor er det så vigtigt for vores sundhed