Når du står nede i supermarkedet eller den lokale kiosk med en smoothie i hænderne, så anbefaler vi altid, at man lige kigger på indholdet i produktet. Og det gælder ikke blot smoothies men alle produkter, vi køber, fordi man kan hurtigt få en eller flere unaturlige eller processerede ingredienser med ombord, hvis man ikke er opmærksom. Men her skal det handle om smoothies, helt specifikt. Og hvilke råvarer vi ALDRIG kunne finde på at bruge i vores greenies (GREEN smoothIES)
Stort set alle smoothies ude på hylderne består typisk af en kombination af puré/mos og juice. De fleste smoothies er derfor også meget smooth og tynde og nemme at drikke. Der er ingen større fibre eller bestanddele i produktet.
Jer, der kender vores grønne smoothies ved, at de er tykkere og mere fibrerige at drikke, og dette skyldes, at vi altid anvender HELE grøntsager og aldrig en grøntsagsjuice.
I Greenwitch er vi dog fortaler for frosne råvarer og nogle gange stærkt imod. Nu skal du høre hvorfor, og hvad vi mener.
Når det kommer til at vælge frosne råvarer, er der flere muligheder, hver med sine unikke fordele og ulemper. Dette blogindlæg vil udforske IQF (Individual Quick Freezing), puré og andre typer frosne råvarer, og hjælpe dig med at forstå, hvad forskellen er.
Hvad er IQF? IQF står for Individuel Quick Freezing, en metode hvor hver enkelt fødevare (f.eks. bær, grøntsager) fryses hurtigt og separat. Lynnedfrysningen foregår, når råvaren er i sæson, hvilket betyder, at den både smager bedre og indeholder mest næring på dette tidspunkt. Her er frost en stor fordel, da det i dette tilfælde ofte betyder, at råvaren indeholder mere næring og smag, da den bruges umiddelbart efter optøning, end fx den friske version, som har været længe undervejs, inden den bliver anvendt.
Denne type frosne råvarer er vi begejstrede for i Greenwitch, og vi anvender IQF på nogle udvalgte råvarer, hvor det bidrager til et bedre og sundere og grønnere produkt.
Hvad er Frosne Puréer? Frosne puréer er råvarer, der er blevet pureret og derefter frosset. De er ofte brugt i de gængse smoothies, man finder ude på hylderne. Disse puréer er vi ofte imod at anvende i Greenwitch, da de fleste puréer ude på markedet er blevet varmebehandlet (og dermed mistet en del af næringsværdien), og de fleste puréer filtreres også, hvilket betyder, at nogle af fibrene og råvarernes bestanddele sorteres fra, og derfor er de også så smooth og letdrikkelige. I Greenwitch ønsker vi den HELE råvarer og al dens sundhedsværdi og fibre og hele molevitten med i produktet! Der er få frosne puréer derude, som hverken er blevet varmebehandlet eller filtreret, og i så fald vil vi gerne kigge på dem ;-)
Blancherede og Frosne Grøntsager: Blanchering er en proces, hvor grøntsager kort koges og derefter hurtigt afkøles, før de fryses. Denne type finder du også typisk i frostmontren i supermarkedet. Blancheringen kan også forringe næringsindholdet og friskheden, hvorfor vi i Greenwitch ikke gør brug af denne slags.
KONKLUSION
Der er fordele og ulemper, og valg af den særlige frosttype afhænger også af, hvad man ønsker med sit produkt. I Greenwitch laver vi sundhedsprodukter, som skal være ÆGTE SUNDE, og det betyder, at de skal skabe sundhed for dig, som du kan mærke i din krop, og derfor kunne vi aldrig drømme om at anvende varmebehandlede, filtrerede grøntsager eller puréer.
Hos Greenwitch værdsætter vi kvalitet og friskhed, og vi vælger vores råvarer med omhu for at sikre, at vores smoothies ikke kun smager fantastisk, men også giver maksimal ernæringsværdi.
Og derfor sætter vi en stor ære i, at vores produkter er tykkere og mere fibrerige i konsistensen og smager grønnere end de andre derude, fordi det vidner om, at der er ægte, hele - og mange - grøntsager i!