Skip to content
Ingefærshots og de mange fordele

Ingefærshots og de mange fordele

Ingefærshots er blevet populære de senere år som en hurtig og nem måde at få de gavnlige egenskaber ved ingefær ind i kosten. Ingefær er kendt for sin anti-inflammatoriske og antioxidantegenskaber, og kan hjælpe med at forbedre fordøjelsen, mindske kvalme og øge immunforsvaret. Alt dette ved vi jo allerede og har skrevet om i lang tid. Det er også derfor, at man finder masser af ingefær i vores greenie nr. 1. Men nu kan man også få et endnu større skud ingefær i vores nye lækre økologiske ingefærshots!

En undersøgelse fra 2015, offentliggjort i Journal of Dietary Supplements, fandt, at ingefær kan hjælpe med at reducere kvalme hos gravide kvinder (*1) - en teori vi endnu ikke selv har undersøgt, men jo helt klart at værd at teste af for dem, der er gravide.

En anden undersøgelse fra 2016, offentliggjort i Journal of the Science of Food and Agriculture, konkluderede, at ingefær kan øge immunforsvaret ved at øge antallet af hvide blodlegemer (*2).

En tredje undersøgelse fra 2014, offentliggjort i Journal of Functional Foods, fandt, at ingefær kan hjælpe med at reducere inflammation i kroppen (*3).

Ingefærshots er en nem og effektiv måde at få disse gavnlige egenskaber ind i kosten. De kan nemt tilberedes hjemme ved at skrælle og rive ingefær og blande det med citronsaft og honning. Det er en god idé at starte med en lille mængde ingefær og gradvist øge mængden, da ingefær kan være ret stærk.

Kilder:

  1. Journal of Dietary Supplements: "Ginger for Nausea and Vomiting in Pregnancy: A Systematic Review and Meta-Analysis" (2015)
  2. Journal of the Science of Food and Agriculture: "Ginger- a promising anti-inflammatory agent" (2016)
  3. Journal of Functional Foods: "Ginger and its bioactive compounds: effects on inflammation and tumorigenesis" (2014)
Previous article Lækre økologiske smoothies "nær mig", nej de bliver leveret til døren
Next article Peberfrugten - din store helt!