Skip to content
Hvorfor vælge økologi?

Hvorfor vælge økologi?

Der er mange holdninger til økologi, men her er vi ikke i tvivl. 

Vi vælger økologi, fordi: 

Fordi det har flere fordele for både forbruger og miljø. Vi kan som forbrugere drage nytte af økologi, da dette betyder fri for skadelige kemikalier såsom pesticider og kunstgødning, som kan være til stede i ikke-økologisk kost. Økologisk mad er ofte mere næringsrig, da den dyrkes på mere frugtbar jord, som indeholder naturlige næringsstoffer.
Økologisk madproduktion tager hensyn til bæredygtige landbrugsmetoder og tager vare på jordens naturlige processer. Dette inkluderer bl.a. at reducere forurening, beskytte biologisk mangfoldighed og at opretholde jordkvaliteten. Der bruges ikke energi på at lave syntetiske kemikalier og gødning.

Derfor vælger vi økologi!

Konventionel fødevareproduktion
Der er stadig mange, der argumenterer for konventionel produktion, da dette kræver mindre manuelt arbejde, og fødevarerne er mindre sårbare overfor sygdomme og skadedyr. Økologiske fødevarer indebærer også en større begrænsning og er ofte begrænset til lokale og/eller sæsonbaserede råvarer. Økologisk fødevareproduktion kræver ofte mere jord og ressourcer sammenlignet med konventionel produktion.

Der er mange for og imod.

Vi er ikke i tvivl.

Hvad vælger du?

Økologi eller ej? Og hvorfor? Vi elsker at høre jeres meninger!

Previous article Alt, som du indtager, påvirker dine tarme og din mentale og fysiske sundhed
Next article Derfor anvender vi aldrig nogle former for kunstige sødemidler