Skip to content
Hvidkål, derfor bruger vi den i vores grøntsagssmoothies

Hvidkål, derfor bruger vi den i vores grøntsagssmoothies

Hvorfor vi har valgt at bruge hvidkål i vores grøntsagssmoothies

Her kan du få et indblik i, hvorfor vi har valgt at bruge netop hvidkål i vores økologiske grøntsagssmoothies. Hvidkål er en af de mest almindelige typer af kål, der findes. Det er en del af kålfamilien og ligner i udseende grønkål, men har en mere mild smag og så er den som navnet antyder, naturligvis hvid.

Hvidkål er en god kilde til vitaminerne; C, K, B6 og folat. Derudover er den også meget rig på antioxidanter. Så vi har altså at gøre med en rigtig god og næringsrig kålsort, selvom nogen godt kan lade sig narre af den lidt "blege" og hvide farve. Men som vi ved, "don't judge a book by its cover". Det naturlige indhold af de specifikke vitaminer i hvidkål er godt for mange ting i kroppen og listen er lang. 

Hvidkål indeholder ligeledes mange antioxidanter så som isothiocyanater og indoler. Det er også en god kilde til kostfibre og protein, og indeholder en lang række sunde stoffer, der kan bidrage til en god kost. Det er også derfor vi i Greenwitch laver smoothies og ikke juice, da vi ikke ønsker at skære pulp og dermed fibre fra.

En gammel kending i fornyet udgave

Hvidkål er en af de ældste dyrkede grøntsager, der findes, og har været en del af den menneskelige kost i flere tusinde år. Det er især populært i Europa, hvor det er en vigtig ingrediens i mange traditionelle retter. Altså, har vi spist hvidkål i mange mange år. Dog udvikler vi os jo løbende, og fornyer os. Derfor laver vi ikke så mange retter med hvidkål som vi gjorde engang. Det er også derfor, at vi har valgt at bruge hvidkål i vores lækre grøntsagssmoothies.

Der er mange måder at spise hvidkål på. Det kan for eksempel bruges i salater, supper, stuvninger og andre varme retter. Det kan også spises rå, hvis det skæres i tynde strimler og blandes med dressing. Eller som vi nu gør, som en ingrediens i vores friske økologiske grøntsagssmoothies. Vores greenie nr. 6 indeholder i denne smoothie; hvidkål, squash, agurk, ananas, banan, mynte, citron og vand for at gøre den mere flydende i konsistens.

Når det kommer til at vælge hvidkål, er det bedst at vælge de små, tætte hoveder, der er faste og har en frisk, grønlig farve, så husk det næste gang du selv går på udkig efter dem i dit lokale supermarked. Det er også vigtigt at opbevare hvidkål korrekt, så det ikke mister sin smag og næringsværdi. Det bedste sted at opbevare hvidkål er i køleskabet, hvor det kan holde sig friskt i flere uger.

Alt i alt er hvidkål en rigtig godt og velsmagende stykke grønt, og derfor er vi vilde med at putte det i vores økologiske grønne grøntsagssmoothies!

Previous article Grønkål - derfor skal du indtage netop det
Next article Hvorfor vi anbefaler vores 3 dages Greenie Boost?