Skip to content
OBS! Vores produktion er under ombygning i juli - modtag din ordre i august | Læs mere →
OBS! Vores produktion er under ombygning i juli - modtag din ordre i august | Læs mere →
Grøntsagssmoothies uden frugt (Hvordan og hvorfor?)

Grøntsagssmoothies uden frugt (Hvordan og hvorfor?)

Grøntsagssmoothies uden frugt - forstå hvorfor vi mener, at det er det rette valg for dig, din krop og dit helbred.

Smoothies er jo noget af det lækreste, vi kender, og de kan smage SÅ godt! Vi kender det alle sammen: man står hjemme i køkkenet og blander bananer, jordbær og æblejuice sammen og vupti, så har man en vildt lækker og velsmagende "sund smoothie" - men hov, vent nu lige lidt? Det smager jo skønt og fantastisk og er vildt sødt, men er det nu også sundt?

Ja, det er da klart sundere end at spise slik, da der jo er næring, c-vitamin, vitaminer, mineraler og næringsstoffer i, men selve frugtsukkerindholdet er jo også meget højt, og det er derfor, at de smager så godt. Så i virkeligheden er det jo ikke er særligt sundt valg. Og nej vi siger bestemt ikke, at frugt er usundt, men at indtage så mange på een gang kan være en belastning for blodsukkeret - man skal i hvert fald ikke byde kroppen det hver dag. Det er det samme, når vi går forbi en fancy smoothie-bar, hvor de jo er vildt dygtige til at tage flotte billeder af deres "sunde smoothies", så de er dejlige, lækre og sunde ud. Men i virkeligheden er mange af dem kaloriebomber, fyldt med sukker og slet ikke så sundt, som de får os til at tro. De laver endda smarte navne til dem, så vi rigtigt kan komme med på sundhedsbølgen og føle os sunde og stærke, men i virkeligheden kunne man ligeså godt have spist eller drukket slik/sodavand, når sukkerindholdet er så højt, og der er så mange frugter i (igen, ja, der er stadig næring, kostfibre, c-vitamin, vitaminer, mineraler og næringsstoffer, men super højt sukkerindhold og ikke ligefrem spækket med sunde grøntsager.

Det er derfor vi i Greenwitch er på en mission om at lave om på dette og få en sund og lækker smoothie til at blive en sund og lækker grøntsagssmoothie, der stadig er vildt velsmagende, men samtidig er så meget sundere end mange andre alternative og fiktive "sunde smoothies". En smoothie der faktisk er god for os at indtage hver dag. Vi har altid et meget meget lavt indhold af frugt i vores smoothies, og derfor kan vi holde vores frugtsukker niveauer meget langt nede. Samtidig med det, så har vi altid rigtigt mange varierede stykker grøntsager i vores lækre grøntsagssmoothies, hvilket gør, at du får alt det rigtige, som din krop har brug for. Det gør vi, så du og vi med ro i sjælen kan give dig den rette tryghed, så du ved, at når du indtager Greenwitch grøntsagssmoothies, så får du altså et produkt, der er optimeret mod dig og din krop uden for meget sukker og frugt i, men en helt masse grøntsager. 

 

Er frugt og frugtsukker så decideret farligt?

Nej, frugt og frugtsukker er ikke farligt for os. Men vi skal tænke over, hvor meget vi indtager, især hvis man ønsker at tabe sig, passe på sit blodsukkerniveau eller blot være sund, især kombineret med sin anden kost, da der er meget sukker og salt i den kost, som vi allerede indtager.

Vi kan altså faktisk ikke direkte indtage for meget skadelig sukker direkte igennem frugt, skriver videnskab.dk, Det er derimod let nok at indtage for meget sukker, hvis vi får det gennem mad, slik og drikkevarer, der indeholder frie sukkerarter.

Frie sukkerarter indeholder de samme sukkerarter (fruktose, glukose og sakkarose), men de er fjernet fra den oprindelige kilde (det vil sige, at vi ikke indtager dem som en naturlig del af frugt, mælkeprodukter, grøntsager eller kornsorter). 

Frie sukkerarter er også sukker, der er tilføjet til fødevarer og drikkevarer af producenten, kokken eller forbrugeren. Det er derfor, at vi i Greenwitch tror på, at vi skal holde vores produkter så rene som muligt med så lidt frugt som muligt. Det er også derfor, at indtage juice og usunde frugtsmoothies, hvor der jo typisk er meget "usund frugtsukkerholdig" juice i. 

"Fødevarer, der er kilde til frie sukkerarter som juice, limonade, sodavand... er ofte kalorierige med et minimalt ernæringsmæssigt indhold", udtaler videnskab.dk, og dette er jo et problem, når man tror, man gør noget godt for sin krop ved at indtage en "sund smoothie med meget frugt og juice" i.

Sunde grøntsagssmoothies uden frugt i fremadrettet

Vi forstå alt for godt forvirringen og de gode intentioner, men vi håber inderligt, at denne artikel har været med til at klarificere problematikken i grøntsagssmoothies med frugt og generelt smoothies med for meget frugt i, for slet ikke at tale om juice med store mængder sukker i. 

Frugt er jo generelt en rigtig god fiberkilde, ligeså vel som grøntsager er det. Og det er derfor, at vi i Greenwitch i alle vores sunde grøntsagssmoothies altid har 1 styk frugt, men kun 1, og dernæst forskellige grøntsager blandet sammen i vores smoothies. En banan indeholder i gennemsnit 20-25 procent af den anbefalede daglige mængde fibre, som kan være med til at beskytte os mod tarmkræft ifølge visse undersøgelser. Så man kommer altså rigtig langt ved at drikke en økologisk grøntsagssmoothie uden for meget frugt. 

 

Hvis du har lyst til at læse mere om indholdet i vores mange forskellige økologiske grøntsagssmoothies, så kan du se hele overblikket her - https://greenwitch.dk/collections/gronne-smoothies

 

Tak fordi du læste med!

Previous article Sunde muffins til hverdagen
Next article Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..