Skip to content
OBS! Vores produktion er under ombygning i juli - modtag din ordre i august | Læs mere →
OBS! Vores produktion er under ombygning i juli - modtag din ordre i august | Læs mere →
Grønkål - derfor skal du indtage netop det

Grønkål - derfor skal du indtage netop det

I dag skal vi tale lidt om grønkål. Endnu er at naturens vidundere indenfor grøntsagsverdenen. Vi skal kigge lidt på fordelene ved denne grønne sag, og vi skal forstå, hvorfor den er god, og hvorfor vi har valgt at tilføje grønkål til vores økologiske grøntsagssmoothies. Der er jo altid en grund til at vi vælger at putte bestemt ingredienser i vores små grønne drikke.

Derfor er grønkålen din bedste ven

Grønkål, også kendt som "kale" eller "leaf cabbage" på engelsk, er en type af kål, der er rig på vitaminer, mineraler og kostfibre, der er med til at give kroppen følelsen at mæthed samt kan være godt for fordøjelsen. Det er en af de klart bedre grøntsager, du kan spise, og det er nemt at tilføje det til mange forskellige retter. Vi kender den jo især fra juletiden, hvor den er en yndet vært under julemiddagen i forskellige salater. Det er nu også derfor vi har valgt at gøre det nemt for dig, at netop få det hele året rundt, i vores små lækre flydende grønne drikke.

Grønkål er især rig på vitaminerne; A, B, C, E og K, og naturligvis folat som også hvidkålen er rig på. Dernæst er grønkål også rig på mineralerne kalium, fosfor, jern, kalk og mangan, der kan styrke blodomløb, knogler, immunforsvar samt sænke blodtryk. Grønkål kan også bidrage til øget indtagelse af zink og magnesium, der styrker knogler og hjælper kalk optaget, er med til at hele sår og kan sågar afhjælpe kramper i muskler. Det er derfor vi er VILDE med grønkål, hele året, ikke kun i juletiden med and og risalamande. Vores greenie nr. 2 indeholder af netop disse mange årsager grønkål, og det er også derfor vi tror på, at det er årsagen til, at det er en af de mest populære grøntsagssmoothies vi har i vores grønne univers.

Andre måder at nyde din grønkål på

Grønkål har en mild, nøddeagtig smag og kan spises både rå og tilberedt. Du kan tilføje det til salater, wokretter, smoothies (hint; det kan godt anbefales!) eller endda kogte som en sideret til en hovedret. Dog husk, at man ofte fjerner nogle af B og C vitaminerne ved tilberedning og udsættelse for varme. Det er også derfor, at vi bruger hele ubehandlede grønkålsblade i vores smoothies. Grønkål er også perfekt til at lave chips i ovnen - bare skær det i tynde strimler, drys med lidt olivenolie og salt, og bag dem derefter i ovnen ved lav temperatur, indtil det er sprøde og har den ønskede farve og konsistent. Husk på, at alle ovne kan være forskellige, så hold øje med dem, så de ikke forsvinder helt væk.

Udover at være godt for din sundhed, er grønkål også godt for miljøet. Det er en af de mest bæredygtige grøntsager, da det kan dyrkes i de fleste klimaer og kræver lidt vand og "gødning", hvis man er til den slags. De er vi jo personligt ikke her i Greenwitch, da vi altid anvender 100% økologiske råvarer i alle vores grøntsagssmoothies.

Så hvis du ikke allerede har grønkål som en fast del af din kost, salater eller smoothies, så er det helt klart på tide at brede der mere ud end kun i julen! Det er både sundt, lækkert og velsmagende, og vil gøre en positiv forskel for både dig selv og miljøet - what is not to like! Kale away!

Previous article Grøntsags-smoothies for begyndere og en lækker sund smoothie opskrift!
Next article Hvidkål, derfor bruger vi den i vores grøntsagssmoothies