Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
Bliv stærk og sund med spinat

Bliv stærk og sund med spinat

Spinat er en bladgrøntsag, og der er mange gode grunde til at sørge for at få den indenbords jævnligt. Spinat er endda udråbt til at være en superfood. Spinatens dejlige, milde smag gør den nem at indtage, selv for de mere grønt-forskrækkede. 

Spinat giver dig stærke muskler

Vi kender spinat fra Skipper skræk. Han spiser spinat til at få store, stærke muskler, og det er måske ikke helt tosset. Man har fundet ud af, at spinat blandt andet indeholder nitrat, som gavner mitokondrierne, som er cellernes kraftværker. Muskelceller indeholder mange mitokondrier, og derfor er spinat en god ide at spise, hvis man gerne vil have mere muskelstyrke. Spinaten giver således ikke store muskler i sig selv men medfører, at dine muskler behøver mindre ilt under træningen, som vil skabe hurtigere resultater.

Spinat indeholder essentielle vitaminer og mineraler

Spinat indeholder en lang række vitaminer, mineraler og antioxidanter, herunder vitaminerne A, C og K samt mineralerne kalium, calcium, fosfor og magnesium. Alle disse vitaminer og mineraler fremmer dit immunforsvar og er med til at fremme en sundere krop, der er rarere at være i.

Spinat virker antiinflammatorisk

Spinat er med til at mindske inflammation i kroppen, og på den måde kan den grønne bladgrøntsag afhjælpe smerter i muskler, led og anden inflammation i kroppen.

Sæt gang i vægttabet med spinat

Spinat sætter gang i fordøjelsen og stofskiftet, hvorfor det er en eminent grøntsag at inkorporere i en sund, slankende kost. 

Få spinat nemt

Vi kan hjælpe dig med at få dine spinatdoser. Vores greenie#1 indeholder en masse spinat, og vi leverer den lige til din dør. Så bliver det ikke nemmere – og der er ikke flere undskyldninger ;)

 

Tak fordi du læste med.
 

Kilder:

Jashbir Singh, G. K. Jayaprakasha & Bhimanagouda S. Patil, Extraction, Identification, and Potential Health Benefits of Spinach Flavonoids: A Review, 2018 

Joseph L. Roberts &  Régis Moreau, Functional properties of spinach (Spinacia oleracea L.) phytochemicals and bioactives, 2016

Thi Van Thanh Do a, Wildan Suhartini a, Francois Mutabazi b, Anthony N. Mutukumira c, Gynura bicolor DC. (Okinawa spinach): A comprehensive review on nutritional constituents, phytochemical compounds, utilization, health benefits, and toxicological evaluation, 2020

Previous article 3 måneders boost til øget fertilitet og bedre sædkvalitet for mænd
Next article Den perfekte opskrift på en lækker rødbede "Red Ocean" smoothie