Skip to content
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i ugerne 23 - 28 | Klik her for at læse mere →
OBS! Greenie #2 kan ikke leveres i
ugerne 23 - 28 | Læs mere →
Sådan opnår du en effektiv grøntsagssmoothie kur

Sådan opnår du en effektiv grøntsagssmoothie kur

Fastekur, juicekur, smoothiekur, detoxkur, pause fra fast føde? Der er mange betegnelser og mindst ligeså mange bud på en sådan ”kur” derude – og ikke mindst ligeså mange meninger om, hvad der er det hele rigtige at gøre, og så er der også, der mener, at det er det værste, man kan byde sin krop. Forvirret? Ja tak, det tror jeg, vi alle kan blive i den ”sundhedsjungle” derude.

Derfor kører jeg i dag aldrig en af alle de kure men i stedet for en sæsonbaseret smoothie “boost” – ikke kur:  

Inden, jeg startede Greenwitch, havde jeg kastet mig ud i et par juicekure, og ingen af gangene lykkedes det mig at gennemføre. Dels skyldtes det, at jeg simpelthen var for sulten og energiforladt, og i ligeså høj grad skyldes det nok også manglende motivation og klarhed over, hvorfor jeg egentlig gjorde det i første ende. 

Jeg tror simpelthen, at jeg var blevet godt og grundigt forvirret over alle de forskellige, og ikke mindst ofte modsatrettede holdninger, derude, at jeg lidt endte med følelsen;:”Jamen bør jeg overhovedet gøre det?” Er det godt for mig? Eller direkte skadeligt? ” Så ja, det endte med et par vægelsindede, og derfor mislykkede forsøg. 

Efter jeg har startet Greenwitch, kører jeg vores 3 dages Greenie Boost typisk i starten af hver sæson, dvs. optimalt 4 gange om året. Min personlige baggrund for mit valg stammer fra min historik (som du kan læse mere om her), hvorfor jeg værner om ikke at stresse min krop yderligere samt vedligeholde et stabilt blodsukker. 

En masse grøntsager og ikke for meget frugtsukker

Jeg vælger derfor først og fremmest denne smoothie boost fremfor fx en juicekur, grundet det store indhold af grøntsager og lave indhold af frugt i vores smoothies, fordi det handler for mig om at tilføre kroppen en masse næring fra særligt grøntsager uden samtidig at ende med at vælte min krop i for stor mængde frugt og frugtsukker. Dette er for at værne om et stabilt blodsukker. 

En masse fibre

Ligeledes vælger jeg smoothies grundet alle fibrene i smoothies, som bidrager til øget mæthed, og dermed gør det mere behageligt at komme igennem dagene, uden at være for sulten og dermed ikke stresser kroppen for meget. 

Mental detox

Udover at jeg med en smoothie kur giver min krop en pause fra at fordøje den sædvanlige kost, tilsætningsstoffer, slik og hvad man dagligt byder kroppen, så handler det i ligeså høj grad om en mental detox, hvor jeg i løbet af de tre dage går ned i gear, slapper af, går ture og dyrker yoga, og hverken styrketræner, løber, eller farer rundt. Det er der nemlig heller ikke energi til. 

Og DET ALLERVIGTIGSTE!

Jeg mærker hele tiden efter, og hvis jeg fx føler mig for energiforladt eller for drænet i løbet af de tre dage smoothie boost, så spiser jeg fx en håndfuld nødder eller spiser nogle dampede grøntsager med avocado, fordi jeg i så fald tror på, at det er et signal fra min krop om, at den har brug for mere næring. Ingen grund til at holde sig striks til en protokol ”bare fordi”. Det skal føles godt hele vejen! 

Rent personligt oplever jeg, at dette er en utrolig god, løbende ”pause”, som giver fornyet energi kropsligt og mentalt, og derfor elsker jeg at gøre det ca. hver 3.-4. måned. 

Men er en 3 dages Greenie Boost mon også noget for dig? Eller måske en juicekur? Eller ingen af delene?

I højere grad end jeg vil diktere, hvad der er det rigtige for dig, så tror jeg på, at det handler om, at DU bliver klar over dette selv, og jeg vil derfor opfordre alle til at spørge sig selv, hvorfor de gerne vil tage en smoothie boost eller juicekur. Måske er det rigtige for dig en juicekur? Måske er det en smoothiekur? Eller måske er det slet ingen af delene? 

Hvorfor vil du gerne tage en smoohie- eller juicekur?
Er det fx som et quick fix for at tabe dig hurtigt? Eller som en anden slags forsøg på at forbedre dig selv? Da vil jeg helt klart FRARÅDE alle former for kure og boost. Det er vigtigt, at det handler om pleje, næring og de rette selvkærlige intentioner, førend det bliver en behagelig og ikke mindst sund oplevelse. 

Er du stresset? 

Er du stresset, fx på jobbet, i parforholdet eller pga sygdom? Da vil jeg også fraråde en juicekur eller smoothie boost. 3 dage på lavere kalorieindtag er en stressfaktor på kroppen, som kun bliver gavnlig, hvis kroppen ikke i forvejen ligger ned. Derfor er det vigtigt, at du ikke er for stresset under en greenie og smoothie boost eller juicekur. 

Hvordan har du det mentalt? 

Oplever du fx at føle dig bombarderet med impulser, eller går du mon rundt og har svært ved at træffe en stor beslutning, eller oplever du megen tvivl? Da vil jeg faktisk ANBEFALE vores 3 dages greenie boost. At tage 3 dage hvor du ikke tilfører kroppen nogle former for stimulanser, kaffe osv. og samtidig går helt ned i gear og plejer dig selv, kan du opleve, at du får mere kontakt til din krop og mavefornemmelse, og måske kan finde svar på dine spørgsmål og tvivl. 

Har du lyst til at læse mere om, hvad vores kunder synes om vores 3 dages Greenie Boost, kan du tjekke vores highligt ”Greenie Boost” på vores Instagram.

Vi leverer vores  3 dages greenis boost hver fredag/lørdag, og du kan bestille den direkte på vores webshop.  

Previous article Jeg tør vove at påstå, hvorfor du er stresset..