Skip to content
Sådan lever du autentisk og opnår optimal sundhed, livsglæde og trivsel

Sådan lever du autentisk og opnår optimal sundhed, livsglæde og trivsel

”Er du ikke autentisk, så er du ikke sund” Dét er min nye sundhedsoverbevisning, da jeg har mærket på egen krop, hvordan en ikke-autentisk tilværelse medførte ikke blot tvivl og frustrationer men ligefrem også hormonelle ubalancer og andre fysiske symptomer.

At være ”autentisk” handler blandt andet om at følge sin intuition, og jeg vil i dag gerne dele min egen ”autentiske rejse”, og tips til hvordan man lytter til sin intuition. 

Greenwitch startede jeg i sin tid, fordi jeg ønskede at gøre det nemmere for alle at få dagens grøntsager og leve sundt i en travl hverdag, hvor vi også gerne vil nå så meget andet. 

Har du fulgt med på vores Instagram, så har du nok bemærket, hvordan jeg er nået til en dybere forståelse af, hvad sundhed er; bevægelse, næring, trivsel, glade stunder – og nu også at man er autentisk. Lever man ud fra sit autentiske selv, er man også sund, hvis du spørger mig, fordi det var først dér, at jeg blev helt fri for mine hormonelle ubalancer og symptomer. 

Det har været en længere rejse for mig – nok nær 10 år tid, siden jeg mistede min far, og i forsøget på at flygte fra den ubærlige sorg, ”lærte” at blive rigtigt ”god” til  ikke at mærke for meget eller lytte til følelserne.

Kort fortalt har det for mig indebåret at blive bevidst om, at jeg skulle lære at lytte til følelserne og mavefornemmelsen igen, og rent praktisk har jeg løbende formået dette igen ved hjælp af daglige meditationer, dagbogsskrivning, alenetid og afkobling. Og ultimativt tog jeg 3 dage i sommerhus. Helt alene. Uden forstyrrelser; telefon, computer, tv, musik. Intet. Bare mig selv og mine tanker – og følelser! En vild oplevelse jeg på det kraftigste vil anbefale alle (det er en længere snak, vi kan tage en anden god gang til de interesserede?)

Men hvad vil det i første omgang så sige at være autentisk

Ja, det tog også mig lidt tid helt at forstå. Begrebet misbruges mange steder i vores vestlige samfund; i forretninger, reklamer og magasiner. Ordet taber derfor hurtigt værdi, og derfor er det for mange et vagt udtryk. Det var det også for mig. 

Autentisk defineres i den danske ordbog: 

Pålidelig, ægte, sand, stedfunden, troværdig, tilforladelig, sikker

Som Oprah Winfrey vil beskrive det, så er man autentisk, når ens personlighed er på bølgelængde med ens sjæl, og når man lader sjælen guide en på sin vej.

”Sjæl” kan nok for mange hurtigt få det hele til at lyde lidt ”woo-woo” agtigt, men det behøver det slet ikke at være. I min optik handler det om ens indre og kropslige visdom. Vi har alle haft vores krop med os fra dag et i livet, og den lader sig ikke forstyrre af eller navigere ud fra tanker, forventninger, samfundsnormer og al det, som påvirker og forstyrrer vores hjerne og tanker. 

Vi er alle i stand til at være autentiske, som kan siges helt kort: Vær dig selv

Når vi er vores autentiske selv, vil vi opleve en ro, tillid og evne til at vide, om vi er på rette vej. Og det var manglen på dette, i visse områder af mit liv, der vækkede min søgen på at finde helt ind til min egen autenticitet. Det kan lyde simpelt, og alligevel er de fleste af os ikke 100% tro mod os selv og er i en større eller mindre grad styret af vores ego.

Ikke ment på den måde, at du ikke er dig selv, eller at jeg ikke har været mig selv, men jeg har på nogle områder i mit liv ikke været i stand til lytte til min krop og min intuition og i stedet handlet ud fra det ”forventede”, det ”rigtige”, det ”trygge”, det ”nemme”  – også når det ikke var min inderste længsel eller behov. Og dér var jeg alt andet end tro mod mig selv. Ser jeg nu. 

Mine nære omkring mig har længe hørt om min snakken omkring vigtigheden af at lytte til sin intuition og mavefornemmelse. Det har altid været meget vigtigt for mig og ligget mig meget nært på sinde. Og alligevel, kan jeg se, at jeg har haft svært ved det selv, blandt andet pga. frygten for, hvad det ville indebære at lytte. Beslutninger truffet på baggrund af frygt får dig dog aldrig på rette vej i livet. Og det nægtede jeg! Derfor tog jeg i sommerhus, helt alene, og lyttedetil det, der lå bag frygten, fuldstændigt blottet og fri fra mit ego, præstationer, historie og forventninger. Jeg vidste, den tur ville medføre enorme konsekvenser for mit liv og et point of no return. Men det rigtige.

Men hvordan ved man så, om man lytter til sin intuition? 

Intuition opstår ved at være til stede

Intuition er ikke betinget af tanker

Intuition farves ikke af vrede og frygt 

Intuitive fornemmelser er ikke ”nervøse”

Når man følger sin intuition, føles det let – det føles bare rigtigt – uden man nødvendigvis kan forklare hvorfor

Når man indser de rigtige handlinger ud fra tilstedeværelse og sin intuition, kan man opnå en følelse af ro 

Og det er præcis dén følelse, jeg vil bestræbe mig på at være min vejviser her i livet. 

Har du også tvivl og beslutninger i dit liv, som du har svært ved at træffe eller forstå?
Og mon du, ligesom mig, ikke lytter helt til dit autentiske jeg og din intuition?

Jeg håber, at du i så fald fik noget ud af mine tanker og oplevelser om dette.

Og vil du selv gerne blive endnu klogere på emnet, så kan jeg varmt anbefale at du tjekker samtlige ud på inspirationslisten nedenfor. 

Og et bonustip! Mediter hver dag. Det har nok været den mest afgørende værktøj for mig, hvad angår at komme i kontakt med intuitionen igen.

Kærlig hilsen Julie

Inspiration:  

Eckhart Tolle
Gabor Maté
Richard Rohr 
Thich Nhat Hanh
Deepak Chopra
Dr. James Doty
Oprah Winfrey
Emily Fletcher

Previous article Skulle det være en morgenmads smoothie?