Skip to content
Kan greenies være “ikke-sunde”?

Kan greenies være “ikke-sunde”?

Greenwitch sælger grøntsags-smoothies (greenies). Det er jo umiddelbart en rigtig god og positiv målsætning at fremme folks daglige grøntindtag, og det er bestemt en del af visionen med min virksomhed. DOG sidder jeg i ny og næ med tankerne om, hvorvidt jeg nu (også) er en, der bidrager til at proppe et nyt krav nedover hovedet på os senmoderne, sociale (medie) væsener, som har rigelige krav i forvejen at leve op til.

SKAL man nu også drikke en eller flere greenies om dagen, før man kan sætte kryds ved at være sund i dag? I min optik NEJ! Og det er det sidste, jeg ønsker at skabe med min virksomhed og mine delinger på de sociale medier; flere krav til det sunde og ”perfekte” liv. Det er vigtigt for mig, at mit budskab ikke misforstås og i sidste ende bevirker til (endnu) flere krav og stress i bestræbelserne på det ”perfekte” og sunde liv.

Disse overvejelser er opstået hos mig ikke mindst på baggrund af, at jeg netop har færdiggjort min uddannelse som psykolog med kandidatafhandling om lykke og sociale medier. Det står mig derfor nært på sinde hvor alvorlig en effekt, de sociale medier kan have på os, vores velvære og på vores overordnede sundhed. Adskillelige studier og forskning, som jeg stødte på under specialet, henviser til en stor risiko for, at vi ved færden på de sociale medier blandt andet kan udvikle høje (og ofte urealistiske) forventninger til lykke (og til os selv), opfatte andre mennesker som værende lykkeligere, sundere og bedre, end vi selv er samt acceptere mindre plads til en grå og kedelig regnvejrsdag – eller en lille delle på maven. Med fare for jeg bevæger mig for langt ud på et sidespor, da føler jeg et behov for at minde os alle (og mig selv) om, hvad vi ofte godt ved, men som vi glemmer, mens vi scroller igennem billederne på vores ’news feed’; at sociale medier ikke viser det sande billede. Ligeledes er en greenie om dagen ikke ment fra min side som et nyt sundhedskrav i dette glansbillede. Tværtimod; kan det gøre dit liv lettere at drikke en greenie om dagen, så er jeg overbevist om, at det er utroligt sundt. Personligt opnår jeg velvære og glæde ved at drikke mig igennem ”dagens grønt”, fordi jeg på denne måde kan bruge resten af dagen og min energi på aktiviteter, der gør mig glad, og mere bekymringsfrit spise hvad jeg har lyst, fremfor hvad der er grønnest og sundest. Bidrager min greenie til, at du også føler det grønne, sunde liv bliver lettere? Så er min vision opnået!

Grøntsager er godt – men det er glæde så sandelig også! Et glad liv er et sundt liv (indenfor Ayurveda betyder glæde faktisk sundhed – bare en sidekommentar, hehe..).

Så, skål i en greenie, hvis den bidrager til at gøre sundheden og hverdagen lettere og gladere. Dét håber jeg.

Tak for du læste med.

Kærlig hilsen Julie

Previous article Skulle det være en morgenmads smoothie?