Mangler du også inspiration til at få indtaget dagens grønt, idéer til weekendens madplan eller står du med en greenie som er ved at nå udløbsdato?
Må vi i så fald foreslå disse lækre greenie crepes, eller madpandekager om man vil, fyldt med spinat og grøntsager.
Forberedelsestid: 5-10 minutter
Opskrift (2-3 personer):
(7 store crepes)
125 g frisk spinat
3 dl greenie #1
110 g hvedemel
40 g grahamsmel
3 æg
1 tsk. salt
½ tsk. peber
Olie eller smør til stegning
Fyld:
400 g varmrøget laks
250 g hytteost
Radiser
Cherry tomater
Rød chili
Rødløg
Salat
Dilddressing:
1 bundt dild
1½ dl yoghurt naturel
2 tsk. dijonsennep
saften af ½ citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsprocedure:
CREPES:
Skyl spinaten. Blend alle ingredienser sammen: spinat, æg, mel, greenie og salt til en flydende grøn dej i foodprocessor eller blender. Smelt lidt smør eller tilsæt lidt olie til panden – det er vigtigt at panden er hel varm før dejen tilsættes. Tilsæt 1 dl dej og fordel på panden. Steg den i et par minutter på hver side.
Hvis du synes dejen er for tyk kan du evt. tilsætte lidt væske, eller alternativt nøjes med 2 dl. Greenie og 1 dl mælk eller vand.
DILDDRESSING:
Hak dilden fint og rør den sammen med de øvrige ingredienser: yoghurt, dijonsennep og citronsaft. Smag dressingen til med salt og peber.
FYLD:
Skyl salaten, Cherry tomater, radiser og chili. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skær cherrytomaterne i både, og radiser og chili i tynde skiver. Anret det sammen med den varmrøgede laks på et stort fad eller særskilt i små skåle, så alle kan fylde deres pandekager selv.
Velbekomme 🙂
Læs også om grøntsagssmoothies her.