
Hos Greenwitch arbejder vi hver dag på at kunne levere de mest velsmagende og næringsrige grøntsagssmoothies, som kan nydes året rundt. Selvom vores sortiment er fast uafhængigt af sæson, ønsker vi her at gøre dig klogere på sæsonens grøntsager og de mange fordele ved at bruge dem. Det er også derfor, du kan opdage, at vores greenies løbende varierer i farve og smag, i takt med råvarerne følger med sæsonerne.
Hvorfor sæsonbestemte grøntsager? Sæsonbestemte grøntsager er ikke kun med til at forstærke den generelle smagsoplevelse, men er samtidig til stor gavn for din sundhed og miljøet. Her er nogle gode grunde til at vælge sæsonens grøntsager:
Optimal friskhed og smag: Grøntsager, der er i sæson, høstes når de har nået deres fulde modenhed, hvilket giver dem den bedste smag og tekstur.
Maksimal næring: Når grøntsager dyrkes og høstes i deres naturlige sæson, bevarer de flere af deres gode næringsstoffer.
Miljøvenligt valg: At spise sæsonens grøntsager reducerer behovet for opvarmede drivhuse og generel import, hvilket er med til at mindske klimaaftrykket.
Sæsonens grøntsager
Nedenfor finder du en liste over grøntsager, som du med fordel kan benytte i de nævnte måneder, hvor den specifikke grøntsag er i sæson.
Januar: Grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kinakål, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, savoykål, selleri.
Februar: Grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, savoykål, skorzonerrod, selleri.
Marts: Feldsalat, grønkål, gulerødder, hvidkål, jordskok, julesalat, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, ramsløg, rosenkål, rødbede, rødkål, skvalderkål, selleri.
April: Gulerod, hvidkål, jordskok, løg, peberrod, porre, radiser, ramsløg, rosenkål, rødbede, salat, selleri, skvalderkål, spinat, tomat.
Maj: Asparges, forårsløg, gulerod, løg, majroe, peberrod, radiser, slikporrer, spidskål, spinat, salat, tomat.
Juni: Agurk, asparges, bladbeder, blomkål, broccoli, fennikel, glaskål, gulerod, kinakål, løg, peberrod, radiser, salat, sommerporre, spidskål, spinat, tomat, ærter.
Juli: Agurk, bladbeder, blomkål, broccoli, fennikel, glaskål, gulerod, jordskok, kinakål, løg, majs, peberrod, radise, salat, skorzonerrod, sommerporre, spidskål, squash, tomat, ærter.
August: Aubergine, agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, fennikel, glaskål, grønne bønner, gulerod, hvidkål, jordskokker, kinakål, løg, majs, peberrod, porrer, radiser, rødbeder, rødkål, salat, skorzonerrod, sommerporre, spidskål, spinat, squash, tomater, ærter.
September: Agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, glaskål, grønkål, grønne bønner, græskar, gulerod, hvidkål, jordskok, kinakål, løg, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, radiser, rosenkål, rødbeder, rødkål, salat, selleri, skorzonerrod, spinat, squash, tomater.
Oktober: Bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, kinakål, kålrabi, løg, majs, pastinak, peberrod, persillerod, porre, radise, rosenkål, rødbede, rødkål, salat, selleri, skorzonerrod, spidskål, spinat, squash, tomater.
November: Blomkål, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kinakål, løg, pastinak, persillerod, porrer, rosenkål, rødbeder, rødkål, salat, selleri, tomat.
December: Blomkål, grønkål, græskar, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kinakål, løg, pastinak, peberrod, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, selleri.
Der er altså rig mulighed for at sammensætte både spændende, velsmagende og varierede retter ved brug af de mange forskellige grøntsager listet ovenfor. Så gør noget godt for dig selv og klimaet og inddrag sæsonens grøntsager i dine måltider! 🥦🥕🙏🏼
Kilde:
(Spisbedre.dk – ”Spis sæsonens frugt og grønt”)
Link: https://spisbedre.dk/artikler/spis-saesonens-frugt-og-gront