Kurv

Smoothiebowl med rødbede

By 6. april 2020maj 23rd, 2020Opskrift

Mangler du også inspiration til dagens grønt?

Størstedelen af vi danskere mangler inspiration til at få indtaget dagens grøntsager, hvorfor det af selv samme grund er de færreste, der reelt får indtaget de 300 g grøntsager, som Fødevarestyrelsen anbefaler som minimum.

Og hvorfor ikke begynde med dagens første måltid?
At få lagt en god og solid bund fra morgenstunden er generelt altid en god forudsætning for at samle energi til dagen.

Opskrift på smoothiebowl med rødbede:
(Opskrift til én stor portion eller to mindre)

– 500 ml greenie #4 med rødbede (en hel flaske)
– 1,5 dl havregryn (fine eller grove) (alternativ: skyr) 

Topping:
Nødder
Solsikkekerner
Blåbær
Tranebær
Granatæble 
Banan
Chokolade 
Peanutbutter 

Fremgangsprocedure: 

Bland de 500 ml greenie med 1,5 dl havregryn i en skål.
Top med de lækre toppings et voila! Klar til at spise.

Sundhedsinfo:

Ved at mixe din greenie med 1,5 dl havregryn, kan du allerede fra morgenstunden af krydse følgende indtag af:

–          40 % af de gns. 30 g anbefalede kostfibre*

–          67 % af de 300 g anbefalede grøntsager 

–          45 % af de 75 g anbefalede fuldkorn 

Og nå ja, hvis du så ved siden af drikker en greenie, får du indtaget hele 400 g grøntsager. 
Det kalder vi nem sundhed.


Variationer du kan prøve:

1,5 dl havregryn giver en relativ tyk grødet konsistens, så hvis du ønsker en tyndere konsistens, er det bare at reducere mængden – tilsæt evt. lidt ad gangen og vurder selv. 
Du kan også erstatte havregrynene med skyr, hvis du ønsker en mere ensartet og knap så grødet masse.
Årsagen til at vores favoritblanding er havregryn er, at de mætter så umådelig godt, består af fuldkorn og er en god kilde til fibre, og så er de tilmed billige. 
 Vi ELSKER topping i alverdens afstøbninger (desto mere, desto bedre) – og det er helt op til dig, hvad du ønsker at toppe din morgenmad med, kun fantasien sætter grænser. 

Velbekomme 🙂


Kilder:
Fødevarestyrelsen, de 10 kostråd
Altomkost.dk 
*Fødevarestyrelsen anbefalinger 25-35 g kostfibre dagligt