Kurv

Greenie grovboller med hytteost, mandler og spinat

By 19. april 2020maj 20th, 2020Opskrift

Prøv vores lækre og sunde grovboller lavet på hytteost, mandler, frisk spinat og vores greenie#2 med grønkål, som mætter godt. De er gode både til morgenmaden med smør og ost eller som frokostboller med fyld. Denne opskrift er en del af vores ugentlige inspiration til, hvordan man nemt og lækkert kan få flere grøntsager ind i sin kost, og tips til hvordan man kan anvende vores greenies på andre spændende og smagfulde måder.

Vores greenies kan sagtens bruges i en masse andre opskrifter som erstatning for vand og mælk, og på denne måde kan man nemt øge grøntsagsindholdet i sine yndlingsretter. Her i Greenwitch er vi blevet ret store fans af disse lækre boller, som smager skønt, samtidig med at vi ved, at vi får ekstra grønt på grøntsagskontoen.

Forberedelsestid: 5-10 minutter

BEMÆRK: hævetid 60 min. 

Opskrift:
(10 stk.)

25 g gær
½ dl lunket vand
100 g frisk spinat 
3 dl greenie #2
120 g hytteost 
1 dl mandler 
110 g grahamsmel 
270 g speltmel
1 tsk. salt

Fremgangsprocedure: 

Opløs de 25 g gær i lunket vand. Tilsæt salt, hytteost og greenie #2 (alle varianter af greenies kan dog sagtens anvendes).
Hak spinaten og mandlerne og tilsæt til de øvrige ingredienser.
Tilsæt mel og slå dejen godt sammen. Den må ikke være for tør. Den vil være lidt klæbrig grundet spinat og hytteost.
Dæk skålen til og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Du kan også lade dejen hæve natten over hvis du ønsker nemme, lune boller til morgenmaden 
Form bollerne med to spiseskeer og sæt dem på en plade med bagepapir.
Undgå at lave dem alt for store, da de så kan være svære at få bagt helt igennem. 
Bollerne bages i ovnen i ca. 25 minutter ved 200oC varmluft.
Det er en god idé at vende bollerne de sidste 5-10 minutter. 
Bollerne vil være en smule fugtige inderst grundet spinat og hytteost, men det gør bare dem bare ekstra lækre og knap så tørre 
Prøv en lun bolle med smør og ost til morgenmad eller som frokostbolle med fyld til middag. 

Velbekomme.