Skip to content
Greenie pandekage med spinat

Greenie crepe med varmrøget laks og spinat

Mangler du også inspiration til at få indtaget dagens grønt, idéer til weekendens madplan eller står du med en greenie som er ved at nå udløbsdato?
Må vi i så fald foreslå disse lækre greenie crepes, eller madpandekager om man vil, fyldt med spinat og grøntsager.

Forberedelsestid: 5-10 minutter 

Opskrift (2-3 personer): 
(7 store crepes)

125 g frisk spinat 
3 dl greenie #1
110 g hvedemel 
40 g grahamsmel 
3 æg 
1 tsk. salt
½ tsk. peber 
Olie eller smør til stegning

Fyld:
400 g varmrøget laks
250 g hytteost 
Radiser 
Cherry tomater 
Rød chili 
Rødløg
Salat

Dilddressing:
1 bundt dild
1½ dl yoghurt naturel
2 tsk. dijonsennep
saften af ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsprocedure: 

CREPES:
Skyl spinaten. Blend alle ingredienser sammen: spinat, æg, mel, greenie og salt til en flydende grøn dej i foodprocessor eller blender. Smelt lidt smør eller tilsæt lidt olie til panden – det er vigtigt at panden er hel varm før dejen tilsættes. Tilsæt 1 dl dej og fordel på panden. Steg den i et par minutter på hver side.
Hvis du synes dejen er for tyk kan du evt. tilsætte lidt væske, eller alternativt nøjes med 2 dl. Greenie og 1 dl mælk eller vand. 

DILDDRESSING: 
Hak dilden fint og rør den sammen med de øvrige ingredienser: yoghurt, dijonsennep og citronsaft. Smag dressingen til med salt og peber.

FYLD:
Skyl salaten, Cherry tomater, radiser og chili. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Skær cherrytomaterne i både, og radiser og chili i tynde skiver. Anret det sammen med den varmrøgede laks på et stort fad eller særskilt i små skåle, så alle kan fylde deres pandekager selv.

Velbekomme 🙂

Læs også om grøntsagssmoothies her.

Previous article Skulle det være en morgenmads smoothie?